Kezdőlap Tanácsadás Síkötés karbantartása, síszezon utáni teendők

Síkötés karbantartása, síszezon utáni teendők

síkötés

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a síszezont követően csak letörlik a léceket, és elteszik a következő indulásig. A feladatok jóval precízebb elvégzésére van szükség, ha szeretné a felszerelését hosszú időn keresztül biztonságosan használni, és igyekszik a nagyobb összegek kiadását elkerülni. A síléc és a sícipő mellett a síkötés tisztítása, ellenőrzése sem maradhat el.

A síelés rendkívül széles körben kedvelt sportág, gyermekek és felnőttek egyaránt élvezik a havas lejtőkön való kikapcsolódást. Az országunkban, és külföldön is szebbnél szebb tájak, csodálatos környezetben található sípályák várják az érdeklődőket. Ha Ön már síelt, bizonyára tudja, mennyire fontos a biztonságos körülmények megteremtése. Ez vonatkozik a felszerelésre is, hiszen csak a megfelelő méretű, jó minőségű eszközökkel lehet balesetmentesen síelni. Annak érdekében, hogy megelőzze a problémákat, és a következő szezonban is örömmel tudja a felszerelését használni, szükség van a karbantartásra, a megfelelő tárolásra. A síléchez hasonlóan a síkötés tisztítása is lényeges feladat. Mielőtt minimálisra engedi a kioldási erő értékét, tanácsos a beállított értéket feljegyezni. Csavarja a síkötésen az erősségállító csavart az óramutató járásával ellentétes irányba a skála legaljáig. Ezáltal gondoskodhat a síkötés rugói kiváló állapotának megőrzéséről. Előfordulhat, hogy lötyög a síkötés a lécen, vagy más rendellenességet tapasztal, ilyenkor mindenképp célszerű szerviz szakembereihez fordulni.

Fordítson nagy figyelmet, és elég időt a sífelszerelése karbantartására, hiszen megéri! Ne feledkezzen meg a síkötés tisztításáról, ellenőrzéséről sem! Ha szeretné a feladatok ellátását szakemberekre bízni, biztos akar lenni abban, hogy a sporteszközei kiváló állapotban vannak, vagy mindenképp javításra van szükség, érdemes hozzánk fordulni. Tottisí Síkölcsönző és Szervizünkben magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk kedvező áron. Akár néhány órán belül elvégezzük a karbantartást, a javítást, amennyiben pedig élne a sífelszerelés bérlés lehetőségével, szintén a legjobb helyen jár. Tudjon meg többet a tevékenységünkről a www.sikolcsonzo-szentendre.hu weboldalon, és hívjon bennünket a 06-30-2103526-os telefonszámon!