Kezdőlap Tanácsadás Ismerje meg a pánikbetegség típusait, és éljen újra teljes életet!

Ismerje meg a pánikbetegség típusait, és éljen újra teljes életet!

Találkozott már a pánikbetegség tüneteivel? Eluralkodott már a félelem Önön, vagy valamelyik hozzátartozóján? Ismerje meg ennek a problémának a jellemzőit, és kérje szakember segítségét a gyógyuláshoz!

A világban egyre inkább elhatalmasodott az anyagi javak hajszolása, ebből is következik, hogy a mindennapok során mind több stressz éri az egyént. Az emberi élet bonyolult, és minden tettnek következménye van. Bizonyára Ön is arra törekszik, hogy testileg, lelkileg, szellemileg egészséges legyen. Ez akkor valósítható meg, ha odafigyel magára, kellőképpen megismeri magát, és tudatosan él. A különféle negatív hatások, problémák, megoldhatatlannak tűnő helyzetek könnyen pánikba ejtik az embert. Annak érdekében, hogy a mindennapi szorongásokból ne alakuljon ki pánikbetegség, sok mindent tehet. Fontos az egészséges életmód, a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés, a nyugodt családi légkör, az élet és az ember lényegének ismerete, valamint a problémamegoldó képesség fejlesztése. Ha kellemetlen tüneteket észlel, rossz hangulata van, és kilátástalannak látja a konfliktusból a kiutat, törekedjen a megnyugvásra, relaxáljon, végezzen légzőgyakorlatokat! A meditáció elsajátítása is sokat segíthet a pánikbetegség megelőzésében.

Pánikbetegség esetén rendszeresen kialakulhatnak pánikrohamok, melyeket a tünetek alapján gyakran gondolnak valamilyen szív- és érrendszeri betegségnek. Minden esetben fontos a testi betegség kizárása. Pánikzavar vagy pánikroham gyanúja esetén forduljon pszichológushoz, aki segít Önnek a gyógyulásban!

Ha hozzátartozói vagy ismerősei körében tapasztal ilyen állapotot, nyugtassa meg az illetőt, és hívja fel a figyelmét arra, hogy amennyiben a kivizsgálás eredménye pánikbetegséget valószínűsít, ez hozzáértő pszichológus segítségével meggyógyítható. A szakember tapasztalatával, gyakorlatával, célirányos kérdéseivel és türelmes beszélgetéssel elősegíti a probléma feltérképezését, és javasolni fogja a leginkább megfelelő módszert. Ezt megelőzően szükség van egy alapos kivizsgálásra is, ami kizárja a különböző szervrendszeri betegségeket. Ha ez azzal az eredménnyel zárul, hogy feltehetőleg pánikbetegségben szenved, akkor megnyugodhat, hogy más szempontból egészséges, és erre a gondra koncentrálva eljuthat a gyógyuláshoz.

A pánikbetegség gyógyszerekkel és kognitív terápiával kezelhető. Gyógyszert pszichiáter szakorvos tud írni, a terápiában a megfelelően képzett pszichológus segít Önnek. Olvasson erről részletesen a www.thieryhenriette.hu weboldalon! Időpont egyeztetése céljából és felmerülő kérdései esetén hívja a 06-70-432-5790-es telefonszámot, vagy írjon az info@thieryhenriette.hu e-mail címre!