Kezdőlap Tanácsadás Házassági szerződés készítése a tisztázott helyzet kialakításához

Házassági szerződés készítése a tisztázott helyzet kialakításához

házassági szerződés készítés

Szeretne a vagyonára vonatkozóan még a házasság előtt megállapodást kötni? Megelőzheti a vagyonmegosztással kapcsolatos vitákat, ha házassági szerződés készítése mellett dönt.

Az emberek közötti kapcsolatok közül a legfontosabb a párkapcsolat. Amikor egy pár összeköltözik, elkezdik a közös életet, akkor optimistán terveznek, és nem gondolnak arra, hogy a későbbiek során bármiféle bonyodalom adódhat. A házastársak az évek alatt sok közös vagyont szereznek, de közülük vannak, akik már a párkapcsolat előtt rendelkeznek ingatlannal, és egyéb értékekkel. Ha Ön az anyagiak terén óvatos, és már a házasság előtt szeretné tisztázni, papíron is rögzíteni a meglévő vagyoni helyzetét, akkor erre a legjobb megoldás a házassági szerződés készítése. Sokan nem is gondolják, hogy a válás során, vagy öröklés miatt milyen konfliktusok alakulhatnak ki. Általában mindenki ragaszkodik a saját vagyonához, és nem szeretné, ha ez más személy tulajdonába kerülne. Ha a házastársak elválnak, akkor fontos tisztázni, hogy milyen vagyontárgyakkal rendelkeztek az együttélés előtt, és mi az, amit közösen teremtettek meg. Ha házassági szerződéssel rendelkezik, akkor megkíméli magát ezektől a kellemetlenségektől, mivel az anyagi helyzet már hivatalos dokumentum formájában bemutatásra került. A házassági szerződés támpontot ad az öröklés miatti osztozkodásban is, és a vagyontárgy annak az embernek a tulajdonába kerülhet, akinek az eredeti birtokosa szándékozta adni. Ezt a szerződést családjogi ügyvéd készíti el a kérések, és az igazolt vagyon alapján. A házassági szerződés készítése különösen akkor javasolt, ha nagy értékekről van szó.

Legyen előrelátó, és védje meg a megszerzett értékeit! A házassági szerződés lehetővé teszi, hogy ez a kérése teljesüljön. Vegye fel a kapcsolatot Dr. Sávolyi Györgyi családjogi ügyvéddel, aki tanácsokkal látja el, és hivatalos formában rögzíti a házassági szerződést! Szerezzen bővebb információt a szolgáltatásáról a www.csaladjogiugyved.hu weboldalon, és egyeztessen időpontot a személyes konzultációra a 06-30-9338905-ös telefonszámon, vagy a savolyi.gyorgyi@t-online.hu e-mail címen!