Kezdőlap Tanácsadás Eredetivizsga a problémák elkerülése érdekében

Eredetivizsga a problémák elkerülése érdekében

eredetivizsga

Most vásárol autót, vagy szeretné tudni, mire kell számítania ilyen esetben? Külföldről behozott gépjárművel fog közlekedni? Az eredetivizsga elvégzése a legtöbb esetben feltétele a jármű átírásának, ugyanis ezáltal kerülhet sor az egyedi azonosítók és az okmányok ellenőrzésére, a valódiságuk megállapítására.

Egy ember életében akár többször is felmerül az autóvásárlás gondolata, hiszen ez a jármű lehetővé teszi a kényelmes és gyors utazást. Sokan nem tehetik meg, hogy az új gépjárművek közül válasszanak, ezért használt autó vásárlása mellett döntenek. Nem csak az országban van lehetőség a megfelelő négykerekű beszerzésére, hanem könnyen megoldható a külföldről történő behozatal is. Számos dologra kell odafigyelni, főként használt autó vásárlásakor, mivel több kockázatot rejt magában, mint az új jármű megvétele. Tanácsos minél több információt gyűjteni, az alapos átvizsgálást szakemberre bízni, majd ezután kerülhet sor az adásvételi szerződés megkötésére. Ezt megelőzően azonban nem maradhat el a gépjármű eredetiség vizsgálata a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. Sokan nem kedvelik ezt az eljárást, mégis nagyon fontos az eredetivizsga. A törvényi kötelesség mellett más szempontból is lényeges az eredetivizsgát elvégezni, ugyanis így lehet biztos abban, hogy a hatóságok bűncselekmény gyanúja miatt nem fogják az autót lefoglalni. Az eredetivizsga alkalmával ellenőrzik a szakemberek a motorszámot, az alvázszámot, a forgalmit és a törzskönyvet is. Az eredetivizsga hatósági díjai a jármű kategóriájától függően eltérnek, erről előzetesen informálódhat online, és 60 nap érvényességre számíthat.

Ha szeretné a gépjármű eredetiség vizsgálatot gördülékenyen intézni, vegye igénybe cégünk, a CARACE Autótechnika Kft. szolgáltatását! Bármilyen esetben van szükség az eredetivizsgára, lehetősége van online időpontot foglalni a www.caracekft.hu weboldalon. Minden fontos információhoz hozzájuthat, ha pedig kérdése merül fel, készséggel állunk a rendelkezésére. Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-6181726-os telefonszámon, vagy a karasz.imre@carace.hu e-mail címen!