Kezdőlap Tanácsadás A klíma karbantartás fontosságáról bővebben

A klíma karbantartás fontosságáról bővebben

klíma karbantartás

Ahhoz, hogy a légkondicionálók hosszú éveken át képesek legyenek problémamentesen kiszolgálni a felhasználókat, esetükben nem csupán a szakszerű, körültekintő szerelésre van szükség, hanem a rendszeres klíma karbantartásra is. Számos kellemetlen meghibásodást meg lehet előzni ezáltal, nem véletlenül hangsúlyozzák a szakemberek ennek fontosságát. Az elhanyagolt, poros készülékek nem tudnak hatékonyan működni, nagy mértékben megnövelhetik a fogyasztást is. Ezen kívül van még egy lényeges része a gyakori klíma tisztításnak, mégpedig az, hogy a baktériummentes, karbantartott berendezések nem okozhatnak komoly egészségügyi kockázatokat.

A légkondicionálók beltéri egységeiben található lamellákon, szűrökön a páralecsapódás miatt nagy mennyiségben vannak jelen különböző baktériumok, gombák. Ezek, szétterjedve a levegőben rendkívül súlyos allergiás tüneteket, felsőlégúti megbetegedéseket eredményezhetnek, amik kezelése igencsak hosszú időt is felemészthet. A klíma tisztítással célszerű mihamarabb, még a nyári időszak kezdete előtt foglalkozni, így az emberek kényelmesen, tiszta, higiénikus berendezéssel várhatják a meleget. Ha a felhasználók az utolsó pillanatra hagyják ezt a teendőt, előfordulhat, hogy hosszú várakozási idővel kell számolniuk a szakszerű klíma karbantartással kapcsolatban, így pedig nagyon kellemetlen lesz az ingatlanban tartózkodni.

Szennyeződésekkel teli légkondicionálót több szempontból is kockázatos, még rövid ideig is működtetni: ne várjon nyárig a klíma tisztítással, már most a tavaszi szezonban foglalkozzon ezzel, így nem hozhat rossz döntést! Amennyiben megbízható szolgáltatást szeretne igénybe venni a tavaszi időszakban a klíma karbantartáshoz, forduljon bizalommal a Horváth-Klíma Műszaki és Szolgáltató Kft.-hez! Készüljön velünk kényelmesen a nyárra, bízza ránk már most a munkálatokat! Weboldalunkon bővebb információkat is talál rólunk, amit a www.horvathklima.hu címen ér el. Ha igénybe venné a szolgáltatást, keressen minket telefonon a 06-1-794-7302-es vagy a 06-20-9240-112-es számon! E-mailen is elér bennünket, a horvath.tamas@horvathklima.hu címen.