Kezdőlap Nőknek Póthaj ápolása: új szokások a hajhosszabbítás után

Póthaj ápolása: új szokások a hajhosszabbítás után

póthaj ápolása

A hosszú, dús hajkorona képes teljessé tenni és kiemelni a hölgyek szépségét, ennélfogva nem meglepő, hogy sokan döntenek hajhosszabbítás mellett. Mielőtt valaki időpontot foglal egy szalonban, érdemes alaposan tájékozódni a témában, a végeredményt ugyanis a választott technika, valamint a póthaj minősége is befolyásolja. A szakember munkájával azonban nem érnek véget a teendők, a póthaj ápolása nagy körültekintést igénylő feladat, amiről már maguknak a hölgyeknek kell gondoskodniuk.

A saját hajjal szemben a póthaj sokkal több törődést igényel, aminek nagyon egyszerű a magyarázata; míg előbbi a hajhagymákon keresztül minden szükséges tápanyagot megkap, addig utóbbiról ez nem mondható el. A póthaj ápolása speciális készítmények használatát kívánja meg, de az alkalmazott technikának is nagy jelentősége van, most ez utóbbit fejtjük ki egy kicsit részletesebben!

A hosszú hajat rendszeresen fésülni kell, ami a póthaj esetében napi két alkalmat jelent, reggel és este precízen, de gyengéden át kell fésülni az egészet. A töveknél egy speciális kialakítású kefét tanácsos használni, majd a teljes hosszát ki kell bontani egy ritkafogú fésűvel. A póthaj ápolása azonban ezzel nem ér véget, nem csak a fésülés, hanem a mosás is nagyobb odafigyelést igényel. Itt szintén a kócolás elkerülése a legfontosabb, ennek érdekében száraz állapotban gondosan ki kell bontani a hajat, majd fésülő mozdulatokkal alaposan át kell mosni az egészet. Nem szabad dörzsölni, de a felesleges vizet ajánlott kinyomkodni, ezt követően bebalzsamozni, majd szárítani, legfeljebb közepes hőmérsékleten, az illesztési pontokat kerülve. A póthaj ápolása esetén különösen fontos, hogy vizesen nem, csak szárítás után szabad megfésülni; egy alaposan, de óvatosan végzett fésülés zárja a mosást.

Ha szívesen tájékozódna bővebben a póthaj ápolása kapcsán, látogasson el a www.hajker.hu címre, az Erika Hajkereskedés weboldalára! Számunkra fontos, hogy a legkiválóbb minőségű póthajat biztosítsuk, és szeretnénk mindenben támogatni vásárlóinkat, ezért az ápolásra vonatkozóan is részletes leírást tettünk közzé honlapunkon. Amennyiben szeretne vásárolni, esetleg kérdése lenne a póthaj ápolását illetően, várjuk megkeresését a +36-1-221-1192-es telefonszámon, valamint a haj@hajker.hu e-mail címen!