Kezdőlap Nőknek A bokaláncok jelentése régen és ma

A bokaláncok jelentése régen és ma

bokalánc

Napjainkban rengeteg lehetősége van a hölgyeknek, hogy különféle kiegészítőket viselve még csinosabbnak érezzék magukat. A klasszikus ékszerek mellett, mint amilyen a fülbevaló, nyaklánc, karkötő vagy gyűrű, olyan különleges lehetőségek is előtérbe kerültek, mint a bokalánc, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A nyugati kultúrában ez az ékszer csak a 20. században kezdett hódítani, keleten azonban igen régi időkbe nyúlik vissza a bokalánc viselésének hagyománya.

Az ókori Egyiptomban és Indiában is elterjedt volt a bokalánc viselése a hölgyek körében, ám ezekben az időkben az ékszer nem egyszerű díszként szolgált, hanem szimbolikus jelentéssel is bírt. Az ékszerek egyes kultúrákban a társadalmai helyzetet jelölték, míg más népeknél a nő házassági állapotára utaltak, valamint a szerencse zálogaként is viselték őket. A fém láncokat jellemzően kisebb-nagyobb csecsebecsékkel egészítették ki, melyek halk csilingelésükkel a táncolásban is szerepet játszottak, elsősorban az arab hastáncosok körében. A hastánc hódításával ez a funkció ma is fontos, és az arab kultúra iránt érdeklődők hazánkban is viselnek ilyen céllal bokaláncot.

bokalánc izgalmas eredete és története ma már inkább csak érdekességnek számít, hiszen mindenki saját kedve és ízlése szerint viselheti az ékszereket, anélkül, hogy annak mélyebb jelentést tulajdonítana ő maga vagy akár környezete.

Szeretne egy különleges bokaláncot viselni, és az ásványékszerek iránt is érdeklődik? Fedezze fel www.asvanyekszerbolt.hu weboldalunk termékkínálatát, melyben különféle ásványokkal dekorált ékszerek kaptak helyet! Fontos tudni, hogy a bokaláncok egyedi méretben és akár más ásvánnyal is rendelhetőek, mint a weboldalon feltüntetett termékek, így bátran ossza meg velünk elképzelését új ékszerével kapcsolatban! Várjuk megkeresését elérhetőségeinken, a mykriszta@gmail.com e-mail címen és a +36-30-517-7461-es telefonszámon! Mindenben szívesen segítünk, hogy ékszere hűen tükrözze egyéniségét és viselése felszabadító érzés legyen!