Kezdőlap Férfiaknak A Valentin-nap legendája

A Valentin-nap legendája

A Valentin-nap legendája

A Valentin-napot minden év februárjában ünnepeljük, amikor ajándékozással, virágküldéssel lepjük meg párunkat, és biztosítjuk őt érzéseinkről. Magyarországon a ’90-es évek előtti időszakban ez nem volt divat, azóta viszont egyre növekvő népszerűségnek örvend; a nyugati országokban azonban komoly hagyománya van, és sokan nem is tudják, miről szól valójában.

A keresztény szokás a 14. században vált általánossá Angliában és Franciaországban, ekkor vált Szent Bálint a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé. A történet szerint Bálint püspök, mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, a hite erejével visszaadta a látását börtönőre vak leányának. Mielőtt február 14.-én kivégezték, üzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez – bár csak legenda – a Valentin-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint adta össze, köztük katonákat is, akiknek a császári parancs értelmében nem lett volna szabad házasságot kötniük, majd a friss házasokat megajándékozta a kertjében növő virágokkal.

A Valentin-napi szokások szinte országonként eltérnek, de általánosan elmondható, hogy az ajándékozás mindenhol szerepel köztük. Elsősorban a virágküldés elterjedt, a vörös rózsák ilyenkor a legnépszerűbbek. Ha a virágok személyes átadása nem lehetséges, érdemes virágküldő szolgáltatást igénybe venni. Az Escada Virágküldő Szolgálat tökéletes választás, ahol az alkalomhoz illő csokrok mellé ajándékokat is rendelhetünk, és küldeményünket ki is szállítják az általunk megadott időpontban és címre!

Ha Ön is kedvesétől távol tölti a Valentin-napot, vegye igénybe virágküldő szolgáltatásunkat, amihez keresse fel a www.escadaviragkuldes.hu címen található weboldalunkat! Ha kérdése, vagy észrevétele lenne, keressen meg bennünket elérhetőségeinken! Hívja a +36-30-933-9570-es, vagy a +36-30-863-2297-es telefonszámunkat, illetve írjon a visszajelzes@escadaviragkuldes.hu e-mail címünkre!