Kezdőlap Egészségmegőrzés Nedvesítőbetétes hidegpárásító a komfortos otthonért

Nedvesítőbetétes hidegpárásító a komfortos otthonért

hidegpárásítás

Sok otthonban jelent problémát, hogy a levegő páratartalma alacsonyabb az optimálisnál, ami jelentősen képes rontani a lakók komfortérzetét. Az alacsony páratartalom kiszáradásra hajlamosít, irritálja a torkot, a szemet, és a bőrt is szárítja, amire fokozottan kell figyelni ott, ahol kisgyermek is van. A kellemetlen tünetekkel fel lehet venni a harcot, hiszen többféle párásító készülék közül válogathatnak az érintettek, ám érdemes alaposan megfontolni a választást.

A melegpárásítás alapja, hogy a készülékek a víz felforralása által keletkező vízgőzt juttatják a levegőbe, a hidegpárásítás azonban egészen más elven működik. Ezeket a készülékeket az alkalmazott technológia alapján három csoportra bonthatjuk, ezek a légmosók, az ultrahanggal működő típusok, valamint a nedvesítőbetétes hidegpárásítók. Utóbbi kettő alapvetően hasonló teljesítményt képes nyújtani, ám olyan otthonokban, ahol jellemzően kemény a víz, a nedvesítőbetétes hidegpárásítók jelentik az ideális megoldást.

Ezek a készülékek közvetlenül párásítják a levegőt, nevükből könnyen kikövetkeztethető, hogy működésük alapja egy antibakteriális védelemmel ellátott nedvesítőbetét. Egy ventilátor segítségével ezen keresztül áramlik át a levegő, melynek köszönhetően az nedvességet vesz fel, és párásabbá válik. Ez lényegében azt jelenti, hogy a nedvesítőbetétes hidegpárásítók alapja a természetes párolgás, egy ilyen készülék tehát önszabályozó módon tudja beállítani a páratartalmat. Ezek a hidegpárásító készülékek kifejezetten sokoldalúak, hiszen nem csupán megszüntetik a száraz levegő okozta tüneteket, de akár aromaterápiára is használhatóak.

Felkeltette érdeklődésed a lehetőség, és szeretnéd nedvesítőbetétes hidegpárásító segítségével komfortosabbá tenni otthonodat? Látogass el a www.levegoshop.hu weboldalra, és böngéssz bátran a Levegőshop webáruház virtuális polcain, ahol minden igényre van megbízható készülék! A témában felmerülő kérdéseidet tedd fel bátran a +36-70-408-3613-as telefonszámon vagy az info@levegoshop.hu e-mail címen, szívesen segítünk!