Kezdőlap Egészségmegőrzés Mire ügyeljünk sportolás közben, ha magas a vérnyomásunk?

Mire ügyeljünk sportolás közben, ha magas a vérnyomásunk?

Rendszeresen sportol, mégis nehezebben teljesít az utóbbi időben? Esetleg már tud arról, hogy magas vérnyomása van, és igyekszik erre odafigyelni? Ha megfelelő formában űzi a kedvenc tevékenyégét, és rendszeresen használ vérnyomásmérőt, nem adódhat problémája.

Az egészséges életmód alapvető feltétele a rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás. A sportolás jobb közérzetet biztosít, segít a stresszt levezetni. Rengeteg sportág közül választhat, így egyéni érdeklődése szerint sportolhat egész évben. Mindenki tisztában van azzal, hogy a testmozgás során megemelkedik a vérnyomás, ami természetes folyamat. Előfordulhat, hogy az edzést követően nem normalizálódik az érték, ilyenkor már szakember segítségére van szükség. Nem kell abbahagyni a sportolást, viszont elengedhetetlen az orvosi ellenőrzés, és a vérnyomásmérő rendszeres használata.

Fontos, hogy a készülék mindig pontos értékeket mutasson, ezért ha hibát észlel, szükség van a kalibrálásra, illetve a javításra. A magas vérnyomásra a közepes tempójú futás gyakorolja a legjobb hatást; a sprintelés, a küzdősport és a labdajáték hirtelen emeli meg a vérnyomást, ezért nem kedvező. Egyénre szabott edzéstervvel, a pihenők betartásával, és néhány mozgásforma elkerülésével bátran sportolhat magas vérnyomás esetén is.

Bármilyen problémája van a vérnyomásmérővel, számíthat cégünk, a Commed Kft. segítségére. Tapasztalt szakembereinkkel gyors és hatékony megoldást nyújtunk, igény esetén hasznos tanácsokat adunk a készülékek helyes használatával kapcsolatban. Informálódjon részletesen cégünk tevékenységéről, és olvasson érdekességeket a vérnyomásmérővel kapcsolatban a www.vernyomasmerokalibralas.hu internetes oldalunkon!

Ha magas vérnyomása van, fokozottan ügyeljen magára sportolás közben! Tartsa be az előírásokat, és csak a megengedett módon mozogjon! Amennyiben szükség van a vérnyomásmérő kalibrálására vagy javítására, keressen fel minket bátran! Hívja a 06-1-252-0758-as telefonszámunkat, vagy írjon nekünk a commed@commed.hu e-mail címünkre!